Kasza gryczana ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Kasza gryczana ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
przepis:

1 szklana ugotowanej białej kaszy gryczanej

ok. 100 g młodych liści szpinaku

2-3 pomidory suszone (w oliwie)

1 ząbek czosnku

0,5 cebuli

sól, pieprz

1-2 łyżki oleju

Liście szpinaku opłukać, usunąć ogonki, osuszyć.

Pomidory pokroić.

Cebulę i czosnek pokroić w kostkę.

Olej rozgrzać w garnku, zeszklić na nim cebulę i czosnek.

Następnie dodać szpinak i suszone pomidory.

Kiedy szpinak "zwiędnie" dodać do niego kaszę, wymieszać i chwilę razem smażyć. Na koniec doprawić solą i pieprzem.

Zdjęcie - Kasza gryczana ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów