Kapusta z rodzynkami i śliwką kalifornijską

Kapusta z rodzynkami i śliwką kalifornijską

 

Czas świątecznych przygotowań.

Pierwszy krok mam za sobą: ołówek i kartka papieru. Spisałam sobie najważniejsze potrawy, które powinny znaleźć się na wigilijnym stole. Przepisami chcę się podzielić z wami, może będzie to inspiracją do stworzenia własnej kompozycji wigilijnego stołu. Serdecznie zapraszam:)

 

Kapusta z rodzynkami i śliwką kalifornijską

50 dag kapusty kiszonej

1 cebula

1/2 szklanki rodzynek

8 szt. suszonej śliwki kalifornijskiej

olej

pieprz

sól

Kapustę wypłukać w wodzie, odsączyć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać kapustę i przesmażyć na "wolnym ogniu". Wrzucić namoczone śliwki i rodzynki. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Całość wymieszać i lekko poddusić.

 

 

Zdjęcie - Kapusta z rodzynkami i śliwką kalifornijską - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

Zdjęcie - Kapusta z rodzynkami i śliwką kalifornijską - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Kategorie przepisów