Kapusta z rodzynkami i śliwką kalifornijską
Czas świątecznych przygotowań.
Pierwszy krok mam za sobą: ołówek i kartka papieru. Spisałam sobie najważniejsze potrawy, które powinny znaleźć się na wigilijnym stole. Przepisami chcę się podzielić z wami, może będzie to inspiracją do stworzenia własnej kompozycji wigilijnego stołu. Serdecznie zapraszam:)
Kapusta z rodzynkami i śliwką kalifornijską
50 dag kapusty kiszonej
1 cebula
1/2 szklanki rodzynek
8 szt. suszonej śliwki kalifornijskiej
olej
pieprz
sól
Kapustę wypłukać w wodzie, odsączyć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać kapustę i przesmażyć na "wolnym ogniu". Wrzucić namoczone śliwki i rodzynki. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Całość wymieszać i lekko poddusić.