Kalafior curry z żółtą fasolką z prażonymi nerkowcami

Kalafior curry z żółtą fasolką z prażonymi nerkowcami

 


Zdjęcie - Kalafior curry z żółtą fasolką z prażonymi nerkowcami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Aromatyczny kalafior z zółtą fasoką i z marchewką

 

2 porcje

Przygotowanie: 10 minut

 

Składniki:

1/2 średniego kalafiora

1 marchewka

2 garście żółtej fasolki

1 łyżeczka przyprawy curry

2 cm świeżego imbiru

po 1/2 łyzeczki ziaren kolendry i rzymskiego kminu

2 łyżki oliwy

chili do smaku

2 ząbki czosnku

 

1 garść prażonych słonych nerkowców

 

Przygotowanie:

Kalafiora podzelić na różyczki, z fasolki odciąć końcówki. Kalafior i fasolkę gotować krótko razem max. 5 minut w ososlonym wrzątku ( ale można od razu smażyć bez gotowania jeśli chcemy bardziej chrupkie warzywa). Marchewkę pociąć w plasteki. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać statry imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy- lekko podsmażyć, dodać warzywa i smażyć krótko. Wyłożyć na talerze i posypać posiekanymi nerkowcami.

Kategorie przepisów