Kakaowe naleśniki z kremem bananowym i migdałami
- SKŁADNIKI:
- NALESNIKI :
- ** mąka – 1 szkl
- ** mleko – ok. 2 szkl
- ** kakao – 1 czubata łyżka
- ** proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
- ** sól – 1 szczypta
- ** jajko – 2 szt
- ** olej – 70 ml
- NADZIENIE :
- ** dojrzały banan – 3 szt
- ** płatki migdałów – 50 g
- DODATKOWO :
- ** cukier puder do posypania
Tym razem wersja kakaowa – jest to świetny pomysł nie tylko na obiad dla dzieciaków , ale również na kolację na dwojga.
Delikatne kakaowe ciasto wypełnione słodkim bananowym kremem z dodatkiem prażonym migdałów tworzy obłędną całość , która posmakuje nie tylko naleśnikożercom takim jak ja!
Serduszko na górze , które można zrobić w bardzo łatwy sposób na pewno zachwyci drugą połówkę i taki drobny gest pokaże , że naprawdę kochamy.
Dobra dobra koniec pitu pitu , bierzemy się do dzieła!
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :
Mąkę przesiewamy z kakaem , solą i proszkiem do pieczenia.
Dodajemy mleko , roztrzepane jajka i olej – wszystko razem dokładnie mieszamy.
Smażymy duże , średniej grubości naleśniki na suchej patelni – pilnujemy , gdyż kakaowe ciasto bardzo szybko się przypala.
Na suchej patelni prażymy płatki migdałów.
Banany drobno siekamy ( lub miksujemy ) , mieszamy z podprażonymi migdałami.
Nadziewamy naleśniki , posypujemy cukrem pudrem i zajadamy!
Smacznego!