Kabanosy w cieście francuskim
Kabanosy w cieście francuskim, to fajna przekąska na każdą imprezę tak naprawdę. Zrobiłam ją na sylwestra, bo akurat ciasto mam zawsze w lodówce, mąż kupił kabanosy, ja zapomniałam, że kupił i również kupiłam i tak stwierdziłam, że zrobię im tak na próbę takie w cieście. Syn był zachwycony, jadł je solo i z sałatką. Już zamówił na urodziny takie same :-) Polecam, bo fajnie smakują takie w cieście :-) Miłego dnia Wam życzę :-)
Składniki:
- 1 płat ciasta francuskiego
- kabanosy (ja zużyłam prawie 3 opakowania)
1. Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy pionowe paski o szerokości 1 cm. Obwijamy nim kabanosa.
2. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
3. Pieczemy około 20-25 minut. Ciasto musi nam się ładnie zarumienić :-) Studzimy, podajemy jako przekąskę, dodatek do sałatek itd :-) Smacznego :-))))