Jogurtowa panna cotta z czereśniami
Jogurtowa panna cotta - deser bardzo lekki, niskokaloryczny i delikatny. Daje nieograniczone możliwości modyfikacji i zmian. Prosty i szybki do wykonania. Pyszny deser bez wyrzutów sumienia :)
SKŁADNIKI:
500 g kremowego jogurtu naturalnego
2 łyżki ksylitolu lub 1 łyżeczka stewii
2 łyżki żelatyny
frużelina czereśniowa z tego przepisu
Żelatynę dokładnie rozpuść w 1/4 szklanki gorącej wody i przestudź.
Jogurt wymieszaj z ksylitolem lub stewią, dodaj żelatynę i energicznie wymieszaj. Przelej do miseczek i wstaw do lodówki na minimum godzinę.
Gdy deser stężeje delikatnie wyłóż go na talarz i polej fruzeliną.
Smacznego :)
100 g deseru zawiera średnio (bez frużeliny):
energia: 82 kcal
białko: 7,7 g
węglowodany: 8,2 g
błonnik: 0 g
tłuszcze: 2,0 g
cholesterol: 8 mg