Jarzynka z kopru włoskiego

Jarzynka z kopru włoskiego
Zdjęcie - Jarzynka z kopru włoskiego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 20
  • Czas przygotowania: 5minuty
  • Czas gotowania: 15minuty

Lubicie koper włoski? Ja niezbyt często po niego sięgałam ale właśnie go odkryłam. Tzn, odkryłam jego smak bo o istnieniu tego warzywa wiedziałam dawno. Koper jest delikatny w smaku, dzięki czemu daje wiele możliwości. Dzisiaj u mnie w formie jarzynki na ciepło, chociaz zjedzona na zimno smakuje jak sałatka więc też się nadaje. Doskonały dodatek do mięsa lub samodzielna, lekka przekąska na kolację.

Składniki Instrukcje

Koper włoski obrać z wierzchnich liści, pokroić w cienkie plasterki. Cebulę pokroic w piórka a papryki w paski, czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę i czosnek, chwilę przesmażyć. Dodać koper oraz papryki, podlać 3 łyzkami wody i dusić ok. 10-15 min. Pod koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz octem. Posypać natką pietruszki.

Zdjęcie - Jarzynka z kopru włoskiego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów