Jajka z trójkolorowym nadzieniem

Jajka z trójkolorowym nadzieniem
Zdjęcie - Jajka z trójkolorowym nadzieniem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jajka z trójkolorowym nadzieniem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jajka z trójkolorowym nadzieniem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jajka z trójkolorowym nadzieniem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki na farsz czerwony:
  • 2 jajka
  • 2 łyżki tłustego sera twarogowego
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 5 kropel tabasco
  • sól, pieprz
na farsz żółty:
  • 2 jajka
  • 2 łyżki tłustego sera twarogowego
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 1 łyżka tartego sera żółtego
  • ½ łyżeczka curry
  • sól, pieprz
na farsz zielony:
  • 2 jajka
  • 2 łyżki tłustego sera twarogowego
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz
Przygotowanie Gotować jajka w osolonej wodzie przez 9 minut. Przelać zimną wodą, obrać ze skorupek, przekroić na połówki i wyciągnąć żółtko (można je wykorzystać w innym przepisie).


Farsz czerwony:

Wymieszać twaróg ze śmietaną, przecierem pomidorowym, tabasco i doprawić odrobiną soli i pieprzu, a następnie dokładnie wymieszać. Nakładać łyżeczką na jajka w miejsce żółtka.


Farsz żółty:

Wymieszać twaróg ze śmietaną, żółtym serem utartym na drobnych oczkach, curry i doprawić odrobiną soli i pieprzu, a następnie dokładnie wymieszać. Nakładać łyżeczką na jajka w miejsce żółtka.


Farsz zielony:

Wymieszać twaróg ze śmietaną, posiekanymi ziołami doprawić odrobiną soli i pieprzu, a następnie dokładnie wymieszać. Nakładać łyżeczką na jajka w miejsce żółtka.



Przepis pochodzi z gotowaniezpasja.pl

Kategorie przepisów