Jajka z majonezem i wędzonym łososiem

Jajka z majonezem i wędzonym łososiem
Jajka z majonezem domowej roboty przyozdobione kawałkami łososia są idealnym pomysłem na przystawkę w dniu imienin, czy imprezy. Wyglądają bardzo efektywnie przyozdobione liśćmi rukoli i kawałkami czerwonej papryczki chilli. Ich przygotowanie nie wymaga dużej umiejętności gotowania ani sporek ilości czasu natomiast efekt jest satysfakcjonujący.

Składniki:

  • 6 jaj w rozmiarze M,
  • majonez,
  • opakowanie łososia wędzonego,
  • pół pęczka świeżego szczypiorku lub koperku,
  • rukola i chilli do przyozdobienia
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, wyjąć żółtka. Na półmisku na jaja w wgłębieniach ułożyć liście rukoli i białka. Łososia pokroić na odpowiednie kawałki, szczypiorek lub koperek posiekać. Do białek jajka nałożyć sutą ilość majonezu( 2-3 łyżeczki), przyozdobić kawałkiem łososia i posypać zieleniną.
Zdjęcie - Jajka z majonezem i wędzonym łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Jajka z majonezem i wędzonym łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów