Jajka z majonezem i wędzonym łososiem
Jajka z majonezem domowej roboty przyozdobione kawałkami łososia są idealnym pomysłem na przystawkę w dniu imienin, czy imprezy. Wyglądają bardzo efektywnie przyozdobione liśćmi rukoli i kawałkami czerwonej papryczki chilli. Ich przygotowanie nie wymaga dużej umiejętności gotowania ani sporek ilości czasu natomiast efekt jest satysfakcjonujący.
Składniki:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, wyjąć żółtka. Na półmisku na jaja w wgłębieniach ułożyć liście rukoli i białka. Łososia pokroić na odpowiednie kawałki, szczypiorek lub koperek posiekać. Do białek jajka nałożyć sutą ilość majonezu( 2-3 łyżeczki), przyozdobić kawałkiem łososia i posypać zieleniną.
Składniki:
- 6 jaj w rozmiarze M,
- majonez,
- opakowanie łososia wędzonego,
- pół pęczka świeżego szczypiorku lub koperku,
- rukola i chilli do przyozdobienia
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, wyjąć żółtka. Na półmisku na jaja w wgłębieniach ułożyć liście rukoli i białka. Łososia pokroić na odpowiednie kawałki, szczypiorek lub koperek posiekać. Do białek jajka nałożyć sutą ilość majonezu( 2-3 łyżeczki), przyozdobić kawałkiem łososia i posypać zieleniną.