Jajka w galarecie faszerowane pieczarkami

Jajka w galarecie faszerowane  pieczarkami

Zdjęcie - Jajka w galarecie faszerowane  pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

składniki:

4 jajka

1/2 cebuli

kilka pieczarek (ja miałam około 150 g)

sól

pieprz

1/2 litra wywaru drobiowego

2 łyżeczki żelatyny

olej

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przekroić po długości na połówki, wyjąć żółtka. Cebulę poszatkować, zeszklić na oleju, dodać pokrojone drobno pieczarki i dusić. Doprawić do smaku solą i pieprzem, odstawić do wystudzenia. Do gorącego(nie gotującego się) wywaru drobiowego wsypać żelatynę i wymieszać, żeby nie powstały grudki, odstawić na bok a w tym czasie przygotować jajka. Żółtka wymieszać z przestudzonymi pieczarkami i nadziewać jajka. Położyć na półmiski lub salaterki, zalać wywarem drobiowym a następnie odstawić do stężenia wywaru. Można udekorować marchewką i listkami roszpunki.


 

Zdjęcie - Jajka w galarecie faszerowane  pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Jajka w galarecie faszerowane  pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Jajka w galarecie faszerowane  pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów