Jajka faszerowane z ziołami i kaparami

Jajka faszerowane z ziołami i kaparami

Kolejna odsłona faszerowanych jajek.

Zdjęcie - Jajka faszerowane z ziołami i kaparami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Tym razem na zielono, z ziołami, kaparami i musztardą Dijon dla ostrości. Doskonałe nie tylko na śniadanie wielkanocne. Po prostu pycha!

Zdjęcie - Jajka faszerowane z ziołami i kaparami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Jajka faszerowane z ziołami i kaparami

Agata, 15 marca 2013

Zdjęcie - Jajka faszerowane z ziołami i kaparami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

Jajka ugotuj na twardo, przetnij wzdłuż, delikatnie wyjmij żółtka.

Do miseczki włóż żółtka, rozdrobnij je widelcem. Dodaj majonez i drobno posiekane szczypiorek, pietruszkę oraz pokrojone kapary (odsączone z zalewy).

Dopraw majonezem, musztardą, solą i pieprzem. Farszem napełnij jajka. Ozdób posiekanym szczypiorkiem.

Kategorie przepisów