Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem

Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem
Zdjęcie - Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 10 jaj
  • 50 g wędzonego pstrąga
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka kaparów
  • 3 rzodkiewki
  • pęczek kolendry
  • sok z połowy cytryny
Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na pół. Łyżeczką usuwamy żółtka, które przerzucamy do blendera. Kolejno do żółtek dodajemy kawałki wędzonej ryby, kapary oraz majonez. Miksujemy na gładki, dość gęsty mus. Dodajemy sok z cytryny do smaku.


Mus przekładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy jajka. Dodajemy drobno poszatkowaną rzodkiewkę oraz kolendrę. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.


Porada:

Wędzony pstrąg może być bardzo słony, więc ilości składników należy dostosować do indywidualnych preferencji smakowych, jak i stopnia zasolenia ryby. Smak regulujemy również przy pomocy ilości dodanego soku z cytryny. Otrzymaną pastę jajeczno-rybną możemy z powodzeniem używać również jako smarowidła do kanapek.



Przepis pochodzi z gotujzwojciechem.blogspot.com

Kategorie przepisów