Jajka faszerowane pomidorami i fetą
Wielkanoc tuż tuż. Patrząc na padający śnieg za oknem aż trudno w to uwierzyć... Może spodoba Wam się propozycja jajek faszerowanych pomidorami, świeżą bazylia i fetą? Ja dostałam ślinotoku jak je zobaczyłam u Opalanki;-) Będą u mnie na pewno na Święta. A u Was?
Składniki:
- 3 jajka,
- 3 suszone pomidory z oleju,
- 1 łyżka fety
- 1 łyżka majonezu,
- 1 łyżeczka jogurtu (niekoniecznie),
- kilka listków świeżej bazylii,
- pieprz, chilli i ewentualnie sól,
- kiełki,
Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek, przekroić na połówki. Wyjąć żółtka, rozgnieść je widelcem razem z serem feta i majonezem. Dodać jogurt, posiekane drobno suszone pomidory i bazylię. Doprawić dodając przyprawy, wymieszać. Wypełniać białka łyżeczką. Udekorować kiełkami. Schłodzić w lodówce.
Polecam również sos z avocado i jajka na gniazdach łososiowych.