Jajka faszerowane kiszonymi buraczkami
- Wynik: 20
- Czas przygotowania: 10minuty
- Czas gotowania: 10minuty
Jeśli macie ochotę wprowadzić coś nowego do wielkanocnego menu polecam mój przepis na jajka faszerowane ale trochę nietypowym składnikiem bo kiszonymi buraczkami. Jak widać na zdjęciu kolor jest bardzo atrakcyjny a smak bardzo wyrazisty. Jajka nie są mdłe bo kiszone buraki są kwaśne więc świetnie ożywiają smak farszu.
Składniki- jajka - 6 szt.
- kiszone buraczki - 3 łyżeczki
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
- rzeżucha - do podania
Jajka ugotować na twardo. Obrać, przekroić na pół, żółtka przełożyć do miski. Dodać kiszone buraczki i wszystko razem wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełniać białka. Przed podaniem każde jajko ozdobić rzeżuchą.
Smacznego:)