Jajka faszerowane czosnkiem niedźwiedzim
Właśnie pojawił się czosnek niedźwiedzi i proponuję go wykorzystać na wielkanocne danie.
Zaskoczycie gości, bo naprawdę smak faszerowanych jajek jest nieziemski:-)
Składniki:
- jajka ugotowane na twardo,
- pęczek czosnku niedźwiedziego,
- majonez,
- sól i czarny pieprz.
Przygotowanie:
Ugotowane jajka przekroić na pól. Wyjąć łyżeczką ostrożnie żółtka. Rozdrobić widelcem, dodać posiekane listki czosnku (ilość wg uznania), majonez i przyprawy. Wymieszać, doprawić i nadziewać połówki jajek. Na górze dać odrobinę majonezu, posypać pieprzem. Nie podaję ilości, bo wszystko zależy ile jajek będziemy używać. Na 4 wzięłam 1 łyżkę majonezu i pół pęczka czosnku.