Halibut zapiekany z kurkami i porem

Halibut zapiekany z kurkami i porem
przepis:

1 filet z halibuta

100 g kurek

0,5 cebuli

kawałek pora

sól, pieprz

sok z cytryny

1 łyżka masła klarowanego

100 ml śmietany 30%

1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki

Filet opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

Kurki oczyścić, opłukać.

Na patelni rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę, dodać kurki i smażyć je przez 10 min. Na koniec kurki doprawić do smaku solą i pieprzem.

Por pokroić w krążki.

Do śmietany dodać por, sól i pieprz do smaku .

W naczyniu żaroodpornym ułożyć rybę, na niej położyć kurki, wlać śmietankę wymieszaną z porem.

Naczynie włożyć do piekarnika nagrzanego do temp 180° C i zapiekać ok. 30 min.

Po wyjęciu z piekarnika rybę posypać posiekaną natką pietruszki.

Zdjęcie - Halibut zapiekany z kurkami i porem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Halibut zapiekany z kurkami i porem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów