Gulasz z fasolki szparagowej i kurek

Wygrzebałam ten przepis już dawno temu na Wielkim Żarciu, ale jeszcze nigdy nie przygotowałam tego dania. Stwierdzam zatem, że zdecydowanie warto - otrzymujemy bardzo ciekawe połączenie smaków. I czy istnieje potrawa, która bardziej przypominałaby środek lata?

Składniki:

50 dag fasolki szparagowej

50 dag kurek

1 duża cebula

2 ząbki czosnku

1 łyżeczka tymianku

sól, pieprz

1 łyżeczka mąki kukurydzianej (lub ziemniaczanej) do zagęszczenia

zielona pietruszka

Fasolkę oczyść, pokrój na kawałki o długości 3 cm, i ugotuj w dowolny sposób (ja gotuję na parze). Kurki umyj. Na oliwie zeszklij posiekaną cebulę i czosnek, wrzuć kurki, duś około 15 minut. Jeśli potrzeba, podlej wodą. Dodaj przyprawy, następnie dorzuć ugotowaną fasolkę, wymieszaj i zagęść sos mąką wymieszaną z wodą.

Podawaj z zieloną pietruszką.

Zdjęcie - Gulasz z fasolki szparagowej i kurek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów

Podobne przepisy