Gulasz z fasolki szparagowej i kurek

Wygrzebałam ten przepis już dawno temu na Wielkim Żarciu, ale jeszcze nigdy nie przygotowałam tego dania. Stwierdzam zatem, że zdecydowanie warto - otrzymujemy bardzo ciekawe połączenie smaków. I czy istnieje potrawa, która bardziej przypominałaby środek lata?

Składniki:

50 dag fasolki szparagowej

50 dag kurek

1 duża cebula

2 ząbki czosnku

1 łyżeczka tymianku

sól, pieprz

1 łyżeczka mąki kukurydzianej (lub ziemniaczanej) do zagęszczenia

zielona pietruszka

Fasolkę oczyść, pokrój na kawałki o długości 3 cm, i ugotuj w dowolny sposób (ja gotuję na parze). Kurki umyj. Na oliwie zeszklij posiekaną cebulę i czosnek, wrzuć kurki, duś około 15 minut. Jeśli potrzeba, podlej wodą. Dodaj przyprawy, następnie dorzuć ugotowaną fasolkę, wymieszaj i zagęść sos mąką wymieszaną z wodą.

Podawaj z zieloną pietruszką.

Zdjęcie - Gulasz z fasolki szparagowej i kurek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Surówka z selera korzeniowego z ananasem i  słonecznikiem
5

Surówka z selera korzeniowego…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

KOTLETY SOJOWE
2

KOTLETY SOJOWE

duszek duszek
Potrawy regionalne

Kotlety sojowe po  grecku
4

Kotlety sojowe po grecku

andzia-35 andzia-35
Pyszne jedzonko

Młoda pieczona marchew z rozmarynem
2

Młoda pieczona marchew z rozma…

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

Tempeh najprostszy i  najpyszniejszy

Tempeh najprostszy i najpyszn…

edysqa edysqa
Co na wege obiad?

Wegetariański  smalec
3

Wegetariański smalec

andzia-35 andzia-35
Pyszne jedzonko