Grzanki z zielonymi szparagami i serem

Grzanki z zielonymi szparagami i serem

Zdjęcie - Grzanki z zielonymi szparagami i serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Super szybkie, super pyszne!

Zdjęcie - Grzanki z zielonymi szparagami i serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Grzanki z zielonymi szparagami i serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Grzanki z wyrazistym w smaku serem (może być feta albo serek kozi lub moja ukochana bryndza), do tego tylko świeże zielone szparagi (nie gotujemy ich, surowe, chrupiące smakują zupełnie jak młody groszek!).

Zdjęcie - Grzanki z zielonymi szparagami i serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Do tego dobra oliwa, świeżo mielony pieprz i wiosenna przekąska gotowa!

Zdjęcie - Grzanki z zielonymi szparagami i serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Proporcje na 2 grzanki

Zdjęcie - Grzanki z zielonymi szparagami i serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

Od umytych szparagów odłam zdrewniałe końcówki. Pokrój obieraczką do warzyw na cienkie wstążki.

Chleb opiecz w tosterze lub pod grzałką grilla w piekarnika na chrupko. Posmaruj wybranym serkiem. Na wierzchu ułóż szparagi. Skrop oliwą, posyp świeżo mielonym pieprzem. Ewentualnie posól (nie, jeśli używasz np.fety). Podawaj od razu.

Kategorie przepisów