Grzane wino pełne korzennego aromatu

Grzane wino pełne korzennego aromatu

Od dobrego grzanego wina mogłabym się z łatwością uzależnić. Uwielbiam wprost ten moment, gdy ciepły napój rozgrzewa każdy centymetr ciała, a unosząca się nad kieliszkiem mgiełka pachnie goździkami, pomarańczami i cynamonem. Takiego wina można wypić całkiem sporo, nie jest bowiem zbyt mocne.

Zdjęcie - Grzane wino pełne korzennego aromatu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zawsze przygotowuję „grzańca” na bazie wina czerwonego, można jednak użyć i ulubionego białego, wtedy jednak dopełnijcie je sokiem jabłkowym lub z jasnych winogron.

Grzane wino pełne korzennego aromatu

Agata, 23 stycznia 2013

Zdjęcie - Grzane wino pełne korzennego aromatu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

Do rondelka wlej sok, dodaj pokrojoną w plastry pomarańczę oraz pozostałe przyprawy i gotuj kilka minut, aż oddadzą swój aromat. Dolej wino, dopraw do smaku cukrem. Podawaj na ciepło, do szklaneczki możesz dodać plaster świeżej pomarańczy.

Kategorie przepisów