Grillowany bakłażan z salsą pomidorową i serem kozim
Grillowany bakłażan z salsą pomidorową i serem kozim
składniki
1 bakłażan,
olej,
zioła prowansalskie
ser kozi,
3 pomidory,
2 ząbki czosnku
1 łyżka oliwa z oliwek,
Sól,
pieprz biały
Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w plasterki . Solimy i odstawiamy na ok 10 min . Następnie płuczemy i osuszamy . Kropimy olejem i smażymy na patelni grillowej . Pomidory myjemy kroimy drobno . Solimy ,doprawiamy wyciśniętym czosnkiem i pieprzem . Do pomidorów dodajemy zioła prowansalskie i oliwę z oliwek .Mieszamy chłodzimy . Zimną salsę nakładamy na ciepłego bakłażana i dekorujemy serem kozim .
składniki
1 bakłażan,
olej,
zioła prowansalskie
ser kozi,
3 pomidory,
2 ząbki czosnku
1 łyżka oliwa z oliwek,
Sól,
pieprz biały
Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w plasterki . Solimy i odstawiamy na ok 10 min . Następnie płuczemy i osuszamy . Kropimy olejem i smażymy na patelni grillowej . Pomidory myjemy kroimy drobno . Solimy ,doprawiamy wyciśniętym czosnkiem i pieprzem . Do pomidorów dodajemy zioła prowansalskie i oliwę z oliwek .Mieszamy chłodzimy . Zimną salsę nakładamy na ciepłego bakłażana i dekorujemy serem kozim .