Grillowana pierś z kurczaka i sałatka z pomidorów i fety

Grillowana pierś z kurczaka i sałatka z pomidorów i fety

Zdjęcie - Grillowana pierś z kurczaka i sałatka z pomidorów i fety - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przed nami nadal sezon grillowy, co za tym idzie – potrzeba pysznych i lekkich przepisów. Taka marynowana pierś w oleju Kujawskim z ziołami to idealna propozycja, a z lekką sałatką z pomidorów to istny obłęd. Kujawski z ziołami to połączenie oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia z naturalnymi, aromatycznymi ziołami.

Oleje z ziołami są wygodnym sposobem przyprawiania dań – aromatyczny olej potrafi podkręcić smak klasycznego dania!

Kujawski z ziołami ma aż 8 wariantów smakowych, każdy znajdzie coś dla siebie.

Składniki na grillowaną pierś z kurczaka i sałatkę z pomidorów i fety:

  • jedna podwójna pierś z kurczaka
  • 2-3 łyżki oleju Kujawski z ziołami “Oregano, pomidor, cebula”
  • sól, pieprz
  • 1 duży pomidor
  • 1/2 kostki sera feta
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • świeży szczypiorek

Zdjęcie - Grillowana pierś z kurczaka i sałatka z pomidorów i fety - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Jak przyrządzić grillowaną pierś z kurczaka i sałatkę z pomidorów i fety?

Pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Marynujemy w oleju Kujawskim z ziołami, soli oraz pieprzu.

Zamarynowane mięso smażymy na patelni grillowej lub grillujemy.

Pomidora oraz ser feta kroimy w kostkę. Cebulę siekamy w drobną kostkę. Pomidora, fetę, cebulę, szczypiorek łączymy. Polewamy olejem Kujawskim z ziołami, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

 

Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 20 min
Stopień trudnosci: prosty przepis

Kategorie przepisów