Grillowana cukinia z oregano i parmezanem

Grillowana cukinia z oregano i parmezanem
Zdjęcie - Grillowana cukinia z oregano i parmezanem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Cukinia przygotowana na grillu jest pyszna, soczysta i bardzo aromatyczna. Z patelni grillowej jest równie smaczna. Teraz jest najlepszy cukiniowy czas. Bez dodatków jest rewelacyjna, a przygotowana z odrobiną przypraw to prawdziwa uczta dla podniebienia. Nie może jej zabraknąć na grillu. Zaręczam, że zniknie ze stołu w pierwszej kolejności.
Cukinie możesz podać na ciepło lub zimno, jako przekąskę lub dodatek do mięsa z grilla lub po prostu dodatek obiadowy.
Bardzo prosta do przygotowania, polecam!

Składniki:
Zdjęcie - Grillowana cukinia z oregano i parmezanem - Przepisy kulinarne ze zdjęciamicukinia
sól, pieprz
suszone oregano
tarty parmezan
olej

Wykonanie:
  • z cukinii odkroić piętki, następnie pokroić wzdłuż na około 1-cm plastry, posolić, oprószyć pieprzem i oregano, odstawić na 30 minut do zamarynowania lub od razu smażyć
  • przed ułożeniem na grillu lub patelni posmarować płaty cukinii olejem przy pomocy pędzla. Smażyć przez klka minut do zbrązowienia, posmarować olejem, odwrócić i przysmażyć druga stronę
  • przed podaniem posypać starym parmezanem. Sam się rozpuści na gorącej cukinii
SMACZNEGO !
Zdjęcie - Grillowana cukinia z oregano i parmezanem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów