Gofry jogurtowe z dodatkiem mąki razowej

Gofry jogurtowe z dodatkiem mąki razowej

Ponieważ od jakiegoś czasu jestem w posiadaniu pożyczonej (dziękuję, Aniu!) gofrownicy, mam szansę wypróbować kilka przepisów na jeden z moich ulubionych deserów- gofry! Tym razem do zrobienia ciasta użyłam jogurtu greckiego, a także mąki razowej. Gofry wyszły bardzo delikatne i aromatyczne. Podałam je z jogurtem, miodem i jagodami. Niebo w gębie!

Zdjęcie - Gofry jogurtowe z dodatkiem mąki razowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Gofry jogurtowe z dodatkiem mąki razowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Gofry jogurtowe z dodatkiem mąki razowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Gofry jogurtowe z dodatkiem mąki razowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Gofry jogurtowe z dodatkiem mąki razowej

Agata, 23 lipca 2012

Zdjęcie - Gofry jogurtowe z dodatkiem mąki razowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Składniki

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki ciasta wymieszaj na jednolitą masę o konsystencji gęstej śmietany. Gofrownicę mocno nagrzej, posmaruj wnętrze odrobiną stopionego masła. Nakładaj ciasto i piecz do zarumienienia (ok. 5 minut). Upieczone gofry odstaw (najlepiej w ustaw je w pionie opierając np. o szklankę), aby pozbyć się nadmiaru wilgoci. Przed samym podaniem możesz je przez chwilę dodatkowo podgrzać w gofrownicy. Podawaj z jogurtem, owocami i miodem.

Kategorie przepisów