Francuskie paszteciki ze szpinakiem

Francuskie paszteciki ze  szpinakiem

Na szybką przekąskę proponuję pyszne paszteciki z ciasta francuskiego ze szpinakiem. Wspaniałe smaki i chociaż znowu szpinak występuje tu z ricottą to jednak zawinięty w ciasto francuskie nie smakuje tak samo. Bardzo polecam:)

Zdjęcie - Francuskie paszteciki ze  szpinakiem  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 1 arkusz ciasta francuskiego
  • 30 dag szpinaku (użyłam mrożonego)
  • 20 dag ricotty
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • masło

Rozmrożony  i odsączony szpinak podsmażyć na maśle, z posiekanym czosnkiem, przyprawić solą i pieprzem i dodac ricottę. Dokładnie wymieszać. Rozwałkowac arkusz ciasta, ułożyć farsz szpinakowy wzdłuż dłuższego boku i delikatnie zwiną w roladę. Pokroić ciasto w plasterki i układać na przygotowanej blaszce. Piec w 180 stopniach około 20 minut.

Smacznego:)



Kategorie przepisów