Francuskie paszteciki ze szpinakiem
            Na szybką przekąskę proponuję pyszne paszteciki z ciasta francuskiego ze szpinakiem. Wspaniałe smaki i chociaż znowu szpinak występuje tu z ricottą to jednak zawinięty w ciasto francuskie nie smakuje tak samo. Bardzo polecam:)

Składniki:
- 1 arkusz ciasta francuskiego
 - 30 dag szpinaku (użyłam mrożonego)
 - 20 dag ricotty
 - 1 ząbek czosnku
 - sól, pieprz
 - masło
 
Rozmrożony i odsączony szpinak podsmażyć na maśle, z posiekanym czosnkiem, przyprawić solą i pieprzem i dodac ricottę. Dokładnie wymieszać. Rozwałkowac arkusz ciasta, ułożyć farsz szpinakowy wzdłuż dłuższego boku i delikatnie zwiną w roladę. Pokroić ciasto w plasterki i układać na przygotowanej blaszce. Piec w 180 stopniach około 20 minut.
Smacznego:)