Francuskie paszteciki z wołowiną, grzybami i szpinakiem

Francuskie paszteciki z wołowiną, grzybami i szpinakiem
Zdjęcie - Francuskie paszteciki z wołowiną, grzybami i szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Francuskie paszteciki z wołowiną, grzybami i szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Francuskie paszteciki z wołowiną, grzybami i szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Francuskie paszteciki z wołowiną, grzybami i szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 400 g świeżego ciasta francuskiego
  • 400 g mielonej wołowiny
  • 100 g szpinaku
  • 200 g leśnych grzybów
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 50 g cebuli
  • sól
  • pieprz
  • 20 ml oleju Oliwier z oliwą z oliwek
Przygotowanie

Cebulę i czosnek drobno kroimy.


Na rozgrzaną patelnię wylewamy olej i mocno podsmażamy mięso.


Gdy mięso jest już ładnie zrumienione, dodajemy cebulę, czosnek oraz grzyby. Smażymy 2 minuty. Przed końcem dodajemy oczyszczony szpinak i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy.


Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni C.


Ciasto francuskie kroimy na około 8 prostokątów. Na każdym z nich wykładamy po porcji mięsa i luźno rolujemy.


Przygotowane paszteciki układamy na pergaminie i pieczemy około 20 minut, na złoty kolor.


Podajemy na ciepło lub w temperaturze pokojowej.


Przepis przygotowała autorka bloga www.osmykolorteczy.pl

Kategorie przepisów