Francuska tarta z grilowanymi warzywami

Francuska tarta z grilowanymi  warzywami

Jeśli potrzebujecie czegoś na szybką kolację polecam tę tartę. Można  a nawet trzeba użyć gotowego ciasta  francuskiego, w czasie gdy ciasto będzie się podpiekało rzucamy warzywa na patelnię grilową, potem przekładamy na ciasto i zapiekamy. Calość smakuje naprawdę świetnie. Kropką nad i jest ser feta. Bardzo polecam.

Zdjęcie - Francuska tarta z grilowanymi  warzywami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 1 arkusz ciasta francuskiego
  • dowolne warzywa np. cukinia, bakłażan, czerwona i żółta papryka, cebula
  • ser feta
  • oliwa

Arkusz ciasta francuskiego delikatnie rozwałkować, wyłożyć na blaszkę, przykryć papierem, obiążyć grochem i wstawić do piekarnika na 15 minut. W tym czasie skropione oliwą warzywa ułożyć na patelni grilowej i przypiekać z każdej strony. Przełożyć warzywa na podpieczone ciasto, poukładać fetę pokrojoną w kostkę. Wstawić do piekarnika na kolejne 15 minut.

Smacznego:)

Kategorie przepisów