Fit Brownie z kaszy jaglanej
Dookoła wszyscy chcą być fit, więc i propozycje ciast muszą takie być :) Oto nieco przerobiona wersja popularnego Brownie. Jedno pozostaje niezmienne - szybko się je przygotowuje i jeszcze szybciej znika. Spróbujcie sami :)
Co potrzebujemy:
*Proporcje na kwadratową blaszkę o średnicy 25 cm
1. Kaszę gotujemy zgodnie ze wskazówkami zamieszczonymi na opakowaniu. Odstawiamy do
przestygnięcia.
2. Do kaszy dodajemy pozostałe składniki (czekoladę wcześniej rozdrabniamy na małe kawałeczki). Wszystko miksujemy blenderem i wykładamy na blaszkę. Opcjonalnie posypujemy posiekanymi orzechami.
Pieczemy przez około 45 minut, w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.
SMACZNEGO :)
Co potrzebujemy:
- 3 jajka
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 50 ml oliwy z oliwek
- 1/2 szklanki jogurtu
- 1/2 szklanki kakao
- 3 łyżki miodu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- pół tabliczki gorzkiej czekolady
- opcjonalnie: orzechy na wierzch
*Proporcje na kwadratową blaszkę o średnicy 25 cm
1. Kaszę gotujemy zgodnie ze wskazówkami zamieszczonymi na opakowaniu. Odstawiamy do
przestygnięcia.
2. Do kaszy dodajemy pozostałe składniki (czekoladę wcześniej rozdrabniamy na małe kawałeczki). Wszystko miksujemy blenderem i wykładamy na blaszkę. Opcjonalnie posypujemy posiekanymi orzechami.
Pieczemy przez około 45 minut, w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.
SMACZNEGO :)