Fish & chips po staropolsku

Zdjęcie - Fish & chips po staropolsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Fish & chips po staropolsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Fish & chips po staropolsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 1 pstrąg
  • olej
  • cytryna
  • 1 jabłko
  • 1 marchewka
  • 1 średniej wielkości burak
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 główki małej czerwonej kapusty
Przygotowanie

Chipsy:

Kroimy buraki na cienkie talarki. Polewamy olejem i oprószamy solą. Wykładamy na blachę i pieczemy w 150 stopniach przez godzinę (aż będą chrupiące).


Pstrąg:

Rybę patroszymy, myjemy i osuszamy. Oprószamy solą i pieprzem, kropimy cytryną. Smażymy na oleju aż się zarumieni.


Surówka :

Kapustę, marchew i jabłko, kroimy na cienkie paski. Dodajemy odrobinę soli i oleju.


Przepisy z tych kategorii

Gołąbki na parze z soczewicą i pieczarkami

Gołąbki na parze z soczewicą i…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Surówka z kapusty z miodowym sosem winegret
2

Surówka z kapusty z miodowym s…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Łazanki z młodą kapustą

Łazanki z młodą kapustą

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Żeberka pieczone w kapuście kiszonej
2

Żeberka pieczone w kapuście ki…

Kujawski Kujawski
Przepisy z szuflady

Młoda kapusta z boczkiem i kiełbasą
2

Młoda kapusta z boczkiem i kie…

Konstancja Konstancja
Atlas Smaków

Przepisy z tych kategorii

Tarta z botwinką i serem feta

Tarta z botwinką i serem feta

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Chlebek buraczany

Chlebek buraczany

śliwkawęgierkablog śliwkawęgierkablog
śliwka węgierka

Hummus z pieczonym burakiem

Hummus z pieczonym burakiem

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Chłodnik ukraiński

Chłodnik ukraiński

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Koktajl z botwinki

Koktajl z botwinki

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Chłodnik z botwinki
1

Chłodnik z botwinki

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis