Filet faszerowany szpinakiem i mozzarellą

Filet faszerowany szpinakiem i  mozzarellą

Dzisiaj moich zachwytów szpinakiem ciąg dalszy. Na niedzielny czy świąteczny obiad mogę polecić bardzo dobre kieszonki drobiowe nadziewane szpinakiem i mozzarellą. Łatwe w wykonaniu, szybkie w przygotowaniu i smaczne w jedzeniu. To są chyba argumenty za tym, żeby  je przyrządzić no chyba, że ktoś nie przepada za szpinakiem ( tak jak ja, jeszcze niedawno:)

 

Zdjęcie - Filet faszerowany szpinakiem i  mozzarellą  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka
  • 500 g szpinaku
  • sól, pieprz
  • 100 g mozzarelli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajo
  • 8 łyżek tartej bułki
  • 2 łyżki oleju

Filety umyć, osuszyć. W każdym naciąć kieszonkę. Szpinak przebrać, umyć i obgotować w osolonej wodzie. Ja użyłam mrożonego dlatego podsmażyłam go na maśle z czosnkiem, solą i pieprzem. Mozzarellę pokroić w plasterki. Każdego fileta nafaszerować masą szpinakową i plasterkiem mozzarelli. Spiąć wykałaczką. Opanierować w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.

Smacznego:)

 

Kategorie przepisów