Fasolka szparagowa z papryką

Fasolka szparagowa z papryką
przepis:

200 g fasolki szparagowej

1 czerwona papryka

1 cebula

1 ząbek czosnku

sól, pieprz

1 łyżeczka suszonego cząbru

olej

Umytą fasolkę ugotować na wpół miękko w małej ilości osolonej wody.

Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki.

Z papryki usunąć nasiona. Paprykę pokroić w paski.

Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej przesmażyć na nim cebulę, zmiażdżony ząbek czosnku i paprykę.

Kiedy papryką będzie prawie miękka dodać fasolkę, sól, pieprz i cząber.

Wszystko razem smażyć aż fasolka będzie miękka. W razie potrzeby warzywa podlać niewielką ilością wody.

Zdjęcie - Fasolka szparagowa z papryką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów