Fasolka szparagowa z fistaszkami

Fasolka szparagowa z fistaszkami

Zdjęcie - Fasolka szparagowa z fistaszkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zamiast bułki fistaszki ;-) Mega smacznie :-) Myślę, że Wam podejdzie takie połączenie, bo mi bardzo pasuje:-) Polecam!
Zdjęcie - Fasolka szparagowa z fistaszkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Składniki:

  • 500 g fasolki szparagowej zielonej,
  • 100 g niesolonych orzeszków ziemnych,
  • 1 ostra papryczka chilli,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka miodu,
  • sól, cukier,
  • sos sojowy,
  • 1 łyżka masła.

Przygotowanie:
Ugotować oczyszczoną fasolkę al dente w wodzie z solą i cukrem. Odcedzić. Orzechy uprażyć na suchej patelni, pokroić na drobne kawałeczki. Na roztopionym maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę , dodać papryczkę. Kiedy cebulka się zeszkli wrzucić orzechy. Na sam koniec dodać obgotowana fasolkę, wymieszać. Doprawić sosem sojowym i miodem. Podawać ciepłą jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie.

Zdjęcie - Fasolka szparagowa z fistaszkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów