Fasolka szparagowa z fistaszkami
Zamiast bułki fistaszki ;-) Mega smacznie :-) Myślę, że Wam podejdzie takie połączenie, bo mi bardzo pasuje:-) Polecam!
Składniki:
- 500 g fasolki szparagowej zielonej,
- 100 g niesolonych orzeszków ziemnych,
- 1 ostra papryczka chilli,
- 1 cebula,
- 1 łyżka miodu,
- sól, cukier,
- sos sojowy,
- 1 łyżka masła.
Przygotowanie:
Ugotować oczyszczoną fasolkę al dente w wodzie z solą i cukrem. Odcedzić. Orzechy uprażyć na suchej patelni, pokroić na drobne kawałeczki. Na roztopionym maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę , dodać papryczkę. Kiedy cebulka się zeszkli wrzucić orzechy. Na sam koniec dodać obgotowana fasolkę, wymieszać. Doprawić sosem sojowym i miodem. Podawać ciepłą jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie.