Fasola Jaś z suszonymi śliwkami

Fasola Jaś z suszonymi śliwkami
przepis:

200 g fasolki "Jaś"

80 g suszonych śliwek

0,5 łyżeczki suszonego tymianku

0,5 małej łyżeczki wędzonej słodkiej papryki

1 cebula

2 łyżki oleju ryżowego

1 łyżka mąki

sól, pieprz

Fasolę namoczyć na noc w przegotowanej, ostudzonej wodzie.

Następnego dnia wodę zlać, nalać nową i ugotować w niej fasolę.

Kiedy fasola będzie już miękka dodać pokrojone śliwki.

Doprawić solą, pieprzem, dodać tymianek i paprykę.

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.

Do cebuli dodać mąkę zrobić zasmażkę.

Zasmażkę dodać do fasoli. Zagotować.

Zdjęcie - Fasola Jaś z suszonymi śliwkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów