Eskalopki mielone z musem brokułowym

Eskalopki mielone z musem brokułowym



Scallops with broccoli. Zdjęcie - Eskalopki mielone z musem brokułowym. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki. Zdjęcie - Eskalopki mielone z musem brokułowym. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
12 krążków z mięsa mielonego, 1/2 kg brokułów, 2 łyżeczki żelatyny, 1 łyżka bulionu, 150ml śmietany kremówki, 6 pomidorków koktajlowych, 12 cebulek marynowanych, 0,5 łyżeczki bazylii, 0,5 łyżeczki tymianek, sól, pieprz, 3 łyżki oleju
Wykonanie.
Z ulubionego mięsa mielonego smażyć krążki. Żelatynę namoczyć w zimnym bulionie i gdy napęcznieje ,rozpuścić w kąpieli wodnej. Brokuły gotować 5 min w wodzie z solą i cukrem. Osączyć. Zimne zmiksować .Dodać żelatynę i zioła, doprawić do smaku. Wmieszać ubitą kremówkę. Mus wyciskać na krążki. Na każdym położyć połówkę pomidorka i cebulkę. Wstawić do lodówki.

Kategorie przepisów