Dwukolorowy koktajl z malin i mango

Ostatnimi tygodniami staram się codziennie pić koktajle i smoothie, zarówno warzywne, jak i owocowe. Ten z poniższego przepisu jest moim wczorajszym wynalazkiem. Efektowny i bardzo smaczny – córka wypiła go duszkiem, choć nie przepada za mango 😉 Polecam 🙂

Zdjęcie - Dwukolorowy koktajl z malin i mango - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

Warstwa żółta:

  • dojrzałe mango
  • pół mocno dojrzałego banana
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • pół szklanki mleka
  • ew łyżeczka miodu (jeśli całość będzie mało słodka)

Warstwa różowa:

  • 150-200 g malin (świeżych lub mrożonych)
  • pół mocno dojrzałego banana
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • pół szklanki mleka
  • ew łyżeczka miodu (jeśli całość będzie mało słodka)

Wykonanie:

Osobno zmiksować dokładnie obie warstwy koktajlu.  W pierwszym naczyniu: pokrojone mango, obranego banana, jogurt i mleko. W drugim: maliny, banana, jogurt z mlekiem. Obie części w razie potrzeby można dosłodzić lekko miodem, ale jeśli banan był mocno dojrzały, raczej nie będzie takiej potrzeby. W szklance na dnie umieścić część żółtą, po czym wylać na nią delikatnie warstwę różową. Podawać najlepiej od razu. Smacznego 🙂

Kategorie przepisów

Podobne przepisy