Dorsz z salsą brokułową

Zdjęcie - Dorsz z salsą brokułową - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 300 g filetów z dorsza
  • Pęczek ugotowanych brokuł
  • Czerwona cebula
  • Łyżka kaparów
  • Łyżka musztardy dijon
  • Łyżka miódu
  • Olej Kujawski z bazylią i cytryną
  • Ocet winny do smaku
  • Koperek
Przygotowanie

Dorsza przygotuj na pergaminie, wystarczy delikatnie go skropić olejem, posolić, posypać pieprzem i usmażyć.


Brokuły posiekaj bardzo drobno, dodaj, kapary, pokrojoną drobno cebulę, koperek.


Z musztardy, miodu i odrobiny octu przygotuj sos i dodaj do salsy. Dokładnie wymieszaj i podaj do dorsza. Na koniec skrop danie olejem Kujawskim z bazylią i cytryną.



Produkcja: Kuchnia+

Kategorie przepisów

Podobne przepisy