Dorsz a’ la ryba po grecku

Dorsz a’ la ryba po grecku

Zdjęcie - Dorsz a’ la ryba po grecku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

Składniki:

  • 500 g fileta z dorsza 
  • 2 marchewki
  • 1 szczypta cukru
  • 1 por
  • 1 pietruszka
  • 1 seler
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • olej Kujawski Pomidor, Czosnek i Bazylia
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Fileta z dorsza kroimy na mniejsze kawałkami. Układamy w naczyniu do zapiekania. Na patelni na oleju podsmażamy pora, pietruszkę, marchewki i seler (starte lub pokrojone w słupki). Dodajemy czosnek i pomidory. Doprawiamy solą, pieprzem, szczyptą cukru. Gdy warzywa zmiękną, przekładamy je na rybę.

Całość pieczemy w piekarniku 30 minut w temp. 180℃.

Zdjęcie - Dorsz a’ la ryba po grecku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów