Dar owiec czyli pasta z bryndzy
Szybka i smaczna pasta kanapkowa. Bryndza w połączeniu z masłem zyskuje na delikatności, słodka czerwona cebula świetnie się tutaj komponuje wraz ze słodką papryką. W różnych odmianach tej pasty często dodaje się również posiekane kapary, zamiast masła można użyć również twarogu. Słowacy namiętnie dodają tu również kminku który jednak nie należy do moich ulubionych dodatków. Najlepsza bryndza to oczywiście słowacka chociaż można spotkać również niezła naszą podhalańska.
Bryndzę ucieramy z miękkim masłem, dodajemy drobno posiekaną cebulę, pieprz i paprykę. Pastą smarujemy bagietkę, zdobimy rukolą.
(function(d){ var js, id = 'facebook-jssdk'; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement('script'); js.id = id; js.async = true; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(js); }(document));
- 300g bryndzy
- 100g masła
- 1 cebula czerwona
- 1 łyżka papryki mielonej słodkiej
- pieprz kolorowy
- rukola
- bagietka
Bryndzę ucieramy z miękkim masłem, dodajemy drobno posiekaną cebulę, pieprz i paprykę. Pastą smarujemy bagietkę, zdobimy rukolą.
(function(d){ var js, id = 'facebook-jssdk'; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement('script'); js.id = id; js.async = true; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(js); }(document));