Czosnkowa z groszkiem ptysiowym

Czosnkowa z groszkiem  ptysiowym

 

                                           

 

Zdjęcie - Czosnkowa z groszkiem  ptysiowym  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Czosnkowa z groszkiem  ptysiowym  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 składniki:

1 litr bulionu warzywnego

4 ziemniaki

czosnek (około 7 ząbków)

śmietana 18%

groszek ptysiowy

sól

pieprz

Pokrojone w kostkę ziemniaki wrzucić do bulionu i zagotować. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę, delikatnie zeszklić na patelni, dodać do bulionu. Gdy ziemniaki będą miękkie część zmiksować w blenderze. Całość doprawić pieprzem , solą i śmietaną. Na koniec wycisnąć dodatkowo 2 ząbki czosnku.

Podczas gotowania czosnek traci swoją intensywność i jak lubicie mocniejszy aromat to koniecznie dodajcie już po ugotowaniu 2 ząbki czosnku.

Podawać z groszkiem ptysiowym i udekorowaną natką zielonej pietruszki.

 

 

                                 Zdjęcie - Czosnkowa z groszkiem  ptysiowym  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Czosnkowa z groszkiem  ptysiowym  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Czosnkowa z groszkiem  ptysiowym  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów