Czekoladowy budyń z kaszy jaglanej

Czekoladowy budyń z kaszy jaglanej
przepis:

0,5 szklanki kaszy jaglanej

1,5 szklanki mleka kokosowego

2-3 łyżki miodu

1 łyżka kakao

1 łyżeczka cynamonu

szczypta soli

konfitura z wiśni

płatki kokosowe

Kaszę jaglaną opłukać na sitku pod bieżącą wodą.

Do rondelka wlać szklankę mleka kokosowego, dodać szczyptę soli i kaszę.

Kaszę gotować powoli aż wchłonie mleko.

W trakcie gotowania kaszę trzeba mieszać aby się nie przypaliła.

Garnek z kaszą zdjąć z ognia, przykryć i schować "pod pierzynkę".

Kiedy kasza ostygnie zmiksować ją dokładnie w blenderze dodając resztę mleka, kakao, cynamon i miód.

Masę wyłożyć do pucharków, ozdobić wiśniami i płatkami kokosowymi.

Zdjęcie - Czekoladowy budyń z kaszy jaglanej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Czekoladowy budyń z kaszy jaglanej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów