Cukinia z ciecierzycą i mlekiem kokosowym

Cukinia z ciecierzycą i mlekiem kokosowym
przepis:

1 cukinia

1 szklanka ugotowanej ciecierzycy

100 ml mleka kokosowego

1 ząbek czosnku

2 łyżki posiekanych listków bazylii

1 łyżeczka przecieru pomidorowego

sól, pieprz, chili

1 łyżeczka soku z cytryny

1 łyżka oleju ryżowego

Cukinię pokroić w kostkę.

Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim cukinię.

Do cukinii dodać ciecierzycę, sól, pieprz, chili i zmiażdżony ząbek czosnku.

Podlać mlekiem kokosowym i dusić aż cukinia będzie miękka.

Pod koniec dodać przecier pomidorowy, posiekaną bazylię i sok z cytryny.

Zdjęcie - Cukinia z ciecierzycą i mlekiem kokosowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów