conchiglione z selerem naciowym, kurczakiem i cukinią

conchiglione z selerem naciowym, kurczakiem i cukinią
Przyszedł dzień remanentu w lodówce, trzeba było podojadać to i owo i powstał baaaardzo smaczniutki obiad. Efekt przeszedł moje oczekiwania.

Conchiglione z selerem naciowym, kurczakiem i cukinią
  • 36 muszelek
  • 1 pojedyńcza pierś kurczaka
  • 2 pieczarki
  • 1 cebulka
  • 3 łodygi selera naciowego
  • nieduża cukinia
  • 2 łyżki majonezu Winiary
  • 1 łyżka keczupu Włocławek łagodny
  • garść startego sera salami
  • sól, pieprz
  • olej
  • beszamel: masło, mleko, mąka
Zdjęcie - conchiglione z selerem naciowym, kurczakiem i cukinią - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiMuszle ugotować wg przepisu na opakowaniu. Pierś zgrillowałam na patelni grillowej. Kiedy ostygła podzieliłam ją na kawałeczki wzdłuż włókien. W rondelku rozgrzałam olej i wrzuciłam pokrojonego w drobną kostkę selera, posiekaną cebulkę, pieczarki pokrojone na kawałki i cukinię pokrojoną w kostkę, doprawiłam sola i pieprzem. Wszystko dusiło się do miękkości. Następnie dorzuciłam kurczaka oraz majonez i keczup. Wszystko dusiłam jeszcze 5 minut. Nałożyłam farsz do muszelek. Ułożyłam w naczyniu do zapiekania, posypałam serem, polałam beszamelem i zapiekłam 20 minut w 180 stopniach.

Zdjęcie - conchiglione z selerem naciowym, kurczakiem i cukinią - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów