Ciasto kokosowe – łatwe i szybkie!
Nic kokosowego tu dawno nie było?
No to pora nadrobić!
Mam dla Was przepis na przepyszne , łatwe i szybkie ucierane ciasto kokosowe.
Mokre a zarazem niesamowicie puszyste , delikatne i rozpływające się w ustach!
Produkty normalne zastąpiłam tymi bez laktozy i już mogłam się cieszyć jego smakiem! :D
SKŁADNIKI:
* mąka – 250 g
* jajko – 2 szt
* proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
* masło ( ja użyłam bez laktozy ) – 100 g
* mleko ( ja użyłam bez laktozy ) – 150 ml
* wiórki kokosowe – 80-100 g
* cukier – 70 g
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Masło ucieramy z cukrem , dodajemy jajka i miksujemy na gładką masę.
Dosypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dolewamy mleko.
( ciasto powinno mieć konsystencję śmietany ).
Wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.
Wlewamy do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą keksówki.
Wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika na ok. 40-45 minut.,
Studzimy i obficie posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!