Ciasto francuskie z szynką i camembertem
Dobry film, mecz lub po prostu chęć zjedzenia czegoś szybkiego i smacznego to powody do przygotowania ciasta francuskiego z szynką i serem camembert. Ciasto francuskie pasuje do wszystkiego, więc możecie w nie zawinąć dosłownie każdy składnik – to co macie akurat w lodówce.
Ciasto francuskie z szynką i serem camembert składniki:- 1 ciasto francuskie
- ok. 8 plastrów szynki
- 1 camembert
Rozgrzewam piekarnik do 190oC.
Ciasto rozkładam i przecinam na pół, tworzę z niego 2 prostokąty.
Na środku ciasta układam plastry szynki oraz pokrojony w plasterki camembert.
Zawijam brzegi do środka a końcówki podwijam i zgniatam widelcem. Wierch ciasta nacinam lekko nożykiem w kratkę.
Wstawiam ciasta do piekarnika na 25 minut (aż będą złociste).