Ciasto francuskie z mozarella i warzywami

Pokazywałam Wam niedawno pyszny warkocz z ciasta francuskiego wypełniony serem i warzywami.

Była to taka wersja maxi do podzielenia na kilka osób.

Dziś mam dla Was przepis na wersję „kieszonkową, którą śmiało można zabrać w drogę, a przekąskę do pracy lub do szkoły.

Wypełnione serem żółtym i kolorowym warzywami.

Super dodatkiem jest ciągnąca mozzarella, która daje niesamowity efekt na gorąco – ciągnie się w nieskończoność!

Koniecznie spróbujcie!

Ja je uwielbiam!

 Zdjęcie - CIASTO FRANCUSKIE Z MOZZARELLĄ I WARZYWAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:

* ciasto francuskie – 1 op / 300 g

* ser żółty i mozzarella – ok. 250 g

* papryka żółta i czerwona – po 1 szt

* kukurydza –  ok. 100

*  sól, pieprz, papryka ostra

* jajko do posmarowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Ścieramy ser żółtym dodajemy pokrojoną mozzarellę, paprykę oraz kukurydzę.

Doprawiamy do smaku.

Ciasto francuskie rozcinamy na 3 płaty.

Na każdym wzdłuż układamy farsz i sklejany ( jak pierogi ).

 

Sklejamy 3 końce razem i zwijamy dość ciasny warkocz.

Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy np. świeżym szczypiorkiem.

Pieczmy ok. 30 minut / 190C

Smacznego!

Zdjęcie - CIASTO FRANCUSKIE Z MOZZARELLĄ I WARZYWAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Hummus z pieczonym burakiem

Hummus z pieczonym burakiem

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Surówka z pora i kukurydzy

Surówka z pora i kukurydzy

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Zupa krem z zielonego groszku

Zupa krem z zielonego groszku

Marcepanowa kuchnia Marcepanowa kuchnia
Marcepanowa kuchnia

Minitarty z ricottą i szparagami

Minitarty z ricottą i szparaga…

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Chłodnik ukraiński

Chłodnik ukraiński

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Złota kapusta według Agnieszki Maciąg

Złota kapusta według Agnieszki…

KuraDomowa KuraDomowa
Smacznie Zdrowo Tanio

Przepisy z tych kategorii

Ciasto ucierane z owocami
1

Ciasto ucierane z owocami

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Risotto ze szparagami

Risotto ze szparagami

Konstancja Konstancja
Atlas Smaków

Kompot z rabarbaru i płatków róży

Kompot z rabarbaru i płatków r…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Kruche ciasto owsiane z malinami

Kruche ciasto owsiane z malina…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Buddha bowl z boczniakami, prażoną ciecierzycą i sosem z tahini

Buddha bowl z boczniakami, pra…

food² food²
Food Square

Jaglanka z karmelizowaną marchwią

Jaglanka z karmelizowaną march…

figmara figmara
figowe smaki