Ciastka owsiane z żurawiną i musem jabłkowym
Kiedy nie zdążysz rano zjeść śniadania, cudownie jest chwycić w biegu dwa, owsiane ciastka upieczone poprzedniego wieczoru. Aby poranek był w pełni perfekcyjny w drodze do pracy / na uczelnie zatrzymujemy się po mocną kawę w ulubionej kawiarni i jesteśmy gotowi do działania! Przygotowanie ciastek nie zajmie Wam więcej niż pół godziny, może więc warto wykorzystać wieczór na ich upieczenie?
Składniki (12 szt.) 2 szklanki płatków owsianych górskich
1,5 szklanki musu jabłkowego
szklanka suszonej żurawiny
2 jajka
2 łyżki miodu
2 łyżeczki cynamonu
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy w misce. Gdy masa jest gotowa, na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce formujemy przy pomocy łyżki ciasteczka. Pieczemy w rozgrzany piekarniku do 180st przez ok.20 minut. Po wyjęciu z pieca pozostawiamy do przestygnięcia.