Bułki pszenno-razowe, które rosną kiedy śpisz
            
                    Przepis na te bułeczki jest na wielu blogach, ja coś od siebie dodałam, coś odjęłam i w niedzielny poranek zapachniało w kuchni świeżym pieczywem. Bułeczki wyszły bez zarzutu, nie kruszą się, a smakiem mogą konkurować z kupnym pieczywem. Są proste do zrobienia, wystarczy połączać składniki, a rano z ciasta zrobić bułeczki i po 15 min. mamy gotowe pieczywo na śniadanie.  Na pewno będę częściej wracać do tego przepisu. Bardzo polecam :-) 
                
                
- 300 g mąki pszennej
 - 200 g mąki pszennej razowej
 - 1 szkl letniego mleka
 - 7 g suszonych drożdży
 - 1/3 szklanki dobrego oleju roślinnego lub oliwy
 - 1 jajko
 - 1 łyżeczka soli
 - garść sezamu lub siemienia lnianego
 
