Bułeczki śniadaniowe z nadzieniem z sera i szynki

Dwa w jednym . Świeże bułeczki do tego pyszny środek , ser, szynka zioła prowansalskie. Już nie ma potrzeby robienia kanapek. Bułeczki przed podaniem można podgrzać , ale można tez zajadać na zimno.
Bułeczki śniadaniowe z nadzieniem

Składniki:
250 g mąki żytniej typ 720
400g mąki pszennej'
100g drożdży
300 ml letniej wody
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
nadzienie
szynka drobiowa ok 15 dag
ser żółty ok 15 dag
1 serek topiony
zioła prowansalskie

W letniej wodzie rozpuszczamy drożdże. Dodajemy cukier i odrobinę mąki - odstawiamy. Do miski wsypujemy dwa rodzaje mąki ii sól do smaku. Dolewamy rozczyn z drożdży. Wyrabiamy ciasto. Posypujemy je mąka i odstawiamy do wyrośnięcia.
Szynkę i ser kroimy w drobna kosteczkę . ucieramy z serkiem topionym. doprawiamy ziołami prowansalskimi.
Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy. Wycinamy kółka szklankę nakładamy farsz i formujemy bułeczki. Bułeczki odkładamy do wyrośnięcia. smarujemy je jajkiem i posypujemy ziołami prowansalskimi.
Zdjęcie - Bułeczki śniadaniowe z nadzieniem z sera i szynki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Bułeczki śniadaniowe z nadzieniem z sera i szynki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Bułeczki śniadaniowe z nadzieniem z sera i szynki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Bułeczki śniadaniowe z nadzieniem z sera i szynki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów

Podobne przepisy