Brzoskwinie grillowane w sosie balsamicznym z rozmarynem

To pomysł na owocowy dodatek z wytrawną nutą. Tak przygotowane brzoskwinie nie dość, że naprawę ślicznie wyglądają, zyskują głębię smaku dzięki dodatkowi aromatycznego octu balsamicznego i rozmarynu. Świetnie sprawdzają się jako ciepły dodatek do grillowanej porcji mięsa albo w sałatce (polecam zestawić je z lekko pikantną rukolą).

 

Zdjęcie - Brzoskwinie grillowane w sosie balsamicznym z rozmarynem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Brzoskwinie grillowane w sosie balsamicznym z rozmarynem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Brzoskwinie grillowane w sosie balsamicznym z rozmarynem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Brzoskwinie grillowane w sosie balsamicznym z rozmarynem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Brzoskwinie grillowane w sosie balsamicznym z rozmarynem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Brzoskwinie grillowane w sosie balsamicznym z rozmarynem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Brzoskwinie grillowane w sosie balsamicznym z rozmarynem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Brzoskwinie grillowane w sosie balsamicznym z rozmarynem

Agata, 15 czerwca 2012

Zdjęcie - Brzoskwinie grillowane w sosie balsamicznym z rozmarynem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Składniki

  • brzoskiwnie - 2 sztuki
  • oliwa - 1 łyżka
  • ocet balsamiczny - 1 łyżka
  • sól - szczypta
  • pieprz - mielony (najlepiej różowy)
  • rozmaryn - świeży, 1 gałązka

Sposób przygotowania

Owoce umyj, przekrój na pół, wyjmij z nich pestkę.

W miseczce wymieszaj oliwę, ocet, sól, pieprz i pokrojone listki rozmarynu.

Owoce włóż do zalewy na minimum 5 minut z każdej strony.

Układaj na rozgrzanym grillu (lub patelni grillowej) wewnętrzną stroną owocu do dołu.

Grilluj około 3 minut z każdej strony.

Owoce podawaj ciepłe, polane odrobiną marynaty.

Kategorie przepisów

Podobne przepisy