Brownies z białą czekoladą i pomarańczami
Przepis stąd.
Brownies z białą czekoladą i pomarańczą
Składniki:
- 150 g gorzkiej czekolady
- 5 jaj
- 20 dag cukru trzcinowego
- 10 dag cukru białego
- 10 dag masła
- 15 dag mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka kakao
- 10 dag łuskanych orzechów włoskich
- 1 duża pomarańcza z cienką skórką
- 100 g białej czekolady
Moje wykonanie: nie miałam blaszki 25x25, tylko 25x40cm, więc do przepisu dodałam 3/5 prawie wszystkich składników (zasadniczo - białą czekolada i tak jedna, skórka z 1,5 pomarańczy plus trochę suszonej, miąższ z jednej, no i nie miałam w domu orzechów). No i niestety przedobrzyłam z pieczeniem - wyszło trochę suche, bardziej jak ciacho niż jak brownies, ale i tak bardzo smaczne.