Brownie jaglane (z kaszy jaglanej) - dietetyczne - najlepsze - BE FIT!
No i tak jak obiecałam wśród przepisów dietetycznych absolutnie nie zabraknie też deserów!
Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne, dietetyczne brownie – ale nie takie zwykłe, klasyczne brownie, a brownie przygotowane z kaszy jaglanej ( jaglane ).
Niesamowicie smaczne, fantastycznie kremowe w środku, rozpływające się w ustach, a przy tym zdrowe, lekkie i dietetyczne.
Jest świetnym pomysłem dla osób będących na diecie i dla tych, którzy kalorii nie liczą!
Gwarantuję, że każdy z przyjemnością sięgnie po kolejny kawałek jaglanego brownie, a Ci, którzy nie wiedzą, że jest ono z kaszy jaglanej, nawet nie będą tego podejrzewać!
Świetnym pomysłem są do niego prażonego orzechy, a w sezonie owocowym np. borówki.
Koniecznie wypróbujcie!
SKŁADNIKI:
* kasza jaglana ( ugotowana ) – 370 g
* jajko – 2 szt
* „słodzidło” – cukier trzcinowy, erytrol, ksylitol, stevia – ok. 0,5 – 3/4 szkl
* olej kokosowy roztopiony – 60 g
* jogurt naturalny – 0,5 szkl
* prawdziwe kakao – 0,5 szkl
* proszek do pieczenia -1 łyżeczka
* sól – 1 szczypta
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Wszystkie składniki przekładamy do blendera, dokładnie miksujemy na gładką masę.
Wylewamy do foremki ( u mnie 18 cm ) .
Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 50 mi.
Studzimy bardzo dokładnie i dopiero wtedy kroimy!
Smacznego!
A jeśli lubicie Brownie i macie ochotę na jeszcze wersję, to na blogu czekają na Was 3 inne przepisy!
Zobaczcie!